Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Rumos-kávés hideg édesség: TIRAMISU


Rumos-kávés hideg édesség: TIRAMISU

Itt egy etalon recept, amit bárki magára szabhat...

A lényeg, hogy a Tiramisu (direkt nagybetűvel kezdve) olyan mint a Szilvás pite, a Palacsinta meg a Gesztenyés kifli. Édességek terén bármikor fel- és bevállalható. Olyan nincs, hogy most nem, csak, ha nincs... :-)

Habár odakint már éppen elég hideg van, a tiramisut kellemes desszertként fogyasztani az ebéd után, vagy csak ha megennénk valamit napközben, de mégsem tudjuk mit. Az elkészítése is nagyon egyszerű, különösebb cukrász érzéket sem igényel!

Rumos-kávés hideg édesség: TIRAMISU

Hozzávalók:

  •     1 -1,5 zacskó Update lowcarb babapiskóta
  •     250 g mascarpone
  •     2,5 dl Sugarfree Hulala tejszín
  •     1 db főzés nélküli csökkentett cukortartalmú vaníliapuding
  •     4 dl Alpro unsweetened szójatej
  •     1 evőkanál Update lowcarb eritrit édesítőszer
  •     3 db Sweetab cappuccino
  •     1 db rum aroma
  •     2 db Update vanilla sweet
  •     őrölt fahét
  •     zsírszegény kakaópor

Én így készítem el:

  1. A Hulala tejszínt verjük habbá az 1 kanál eritrit és a 2 db vanilla sweettel.
  2. A főzés nélküli pidingot keverjük el a 4 dl tejjel.
  3. Keverjük mindezt össze, és adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük addig, amíg egy egységes krém nem lesz belőle.
  4. 3-4 dl vizet forraljunk egy lábasba, majd keverjük el benne a kávéport még a tűzhelyen! Ehhez adjuk hozzá a rum aromát, majd tegyük le a tűzhelyről.
  5. A babapiskótákat pár másodpercig áztassuk meg a rum aromás kávéban. Célszerű a babapiskótákat egyesével bele tenni, majd amint megszívta magát kávéval, egyből kivenni a tálból, mert hajlamos túl nedvessé válni.
  6. Egy nagyobb tál aljára szórjunk egy kis kakaóport és fahéjat, majd rakjuk egy sorba rá a kávés babapiskótákat.
  7. A piskótaréteg tetejére öltsük rá a vaniliás habunkat, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral és egy kis fahéjjal.
  8. Tegyük be a hűtőbe, és amikor kellően lehűlt (min. 6-7 óra) fogyasszuk bűntudat nélkül!

Rumos-kávés hideg édesség: TIRAMISU