Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávés füge (másnapos füge) egyszerűen

Kávés füge (másnapos füge) egyszerűen

Annak, aki édes és intenzív élményre vágyakozik...

Szombat délutáni desszertnek sem utolsó, ráadásul könnyű elkészíteni! Nem mindennapi ínyenc csemege következik.

Kávés füge hozzávalók:

  • 500g füge
  • 500ml erős fekete kávé
  • Cukor, ízlés szerint
  • 1 teáskanál szegfűszeg,
  • reszelt narancshéj
  • Rum (opcionális)

Elkészítési javallat:

Főzzük le a kávét és öntsük egy tálkába.

Tedd bele a fügéket és hagyd együtt hűlni vele 1 egész éjszakán át.

Tegyük át az egészet egy serpenyőbe és melegítsük 10-15 percen keresztül.

Vegyük ki a fügéket egy tálra és hagyjuk a kávét főzőedényben. Pároljuk a kávét további 10 percig, adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget és a narancshéjat, hogy összepárlódjon. (ezt jól megmondtam)... :-)

Szűrjük le a szegfűszeget és narancshéját. Ezután adjunk hozzá egy kis rumot, de nem muszáj... Ezután öntsük az egész kávélöttyöt a fügékre.

felszolgálás előtt tehetünk még rá karamell öntetet is, de úgy már nagyon brutál édesség lesz belőle. Adjunk mellé apró villákat, így igazán előkelő eleganciát kölcsönzünk a desszertünknek.

Jó étvágyat!