Kávés füge (másnapos füge) egyszerűen

Annak, aki édes és intenzív élményre vágyakozik...
Szombat délutáni desszertnek sem utolsó, ráadásul könnyű elkészíteni! Nem mindennapi ínyenc csemege következik.
Kávés füge hozzávalók:
- 500g füge
- 500ml erős fekete kávé
- Cukor, ízlés szerint
- 1 teáskanál szegfűszeg,
- reszelt narancshéj
- Rum (opcionális)
Elkészítési javallat:
Főzzük le a kávét és öntsük egy tálkába.
Tedd bele a fügéket és hagyd együtt hűlni vele 1 egész éjszakán át.
Tegyük át az egészet egy serpenyőbe és melegítsük 10-15 percen keresztül.
Vegyük ki a fügéket egy tálra és hagyjuk a kávét főzőedényben. Pároljuk a kávét további 10 percig, adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget és a narancshéjat, hogy összepárlódjon. (ezt jól megmondtam)... :-)
Szűrjük le a szegfűszeget és narancshéját. Ezután adjunk hozzá egy kis rumot, de nem muszáj... Ezután öntsük az egész kávélöttyöt a fügékre.
felszolgálás előtt tehetünk még rá karamell öntetet is, de úgy már nagyon brutál édesség lesz belőle. Adjunk mellé apró villákat, így igazán előkelő eleganciát kölcsönzünk a desszertünknek.
Jó étvágyat!