Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávés rizsfelfújt recept

Kávés rizsfelfújt recept

Kávés rizsfelfújt gyümölcshússal - recept

60 perc alatt elkészül és lélegzetelállítóan finom a kávéval készült ízbomba.

... amit rizskoch vagy rizskocka néven is ismerhetsz már.

Ízorgia rovatunkat folytatva fogadjátok nagy szeretettel a kávés rizsfelfújt elkészítésének folyamatát.

Kezdjük a hozzávalókkal 4 fő részére meghatározva. Bár ez relatív, mert egyedül is befalnám:

  • 1 l tej
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 6 db tojás
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • cukor (akár gyümölcscukor) ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tepsi kikenéséhez: margarin
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl eszpresszó kávé
  • tetszőleges gyümölcshús
  • öntet vagy lekvár.

Elkészítési javallat:

A rizsből tejjel (a rizspuhítást kezdheted vízzel is) és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd amikor már sűrűsödik, beleolvasztjuk a vajat is, és teljesen kihűtjük.

A citromnak héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és mindkettőt a kihűlt rizshez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás rizsbe forgatjuk. A tepsit (használhatsz torta-sütőformát vagy jénai tálat) kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát beleöntjük, majd 150 fokosra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

Ezután hűlni hagyjuk és a tetszőlegesen elkészített presszókávét egyenletesen végiglocsoljuk rizsfelfújt felszínén. Ezután feldaraboljuk és kedvünk szerint megküldjük csokoládé, eper vagy karamell öntettel. Ha úgy kívánjuk, akkor baracklekvár, vagy gyümölcsdarab is díszítheti a tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!

Gyümölcshúsos kávés rizsfelfújt recept

Ui.: ahogyan azt mindkét képen konstatálhatjátok, a kávé nem igazán festette meg a süteményt. Ennek oka, hogy vendégünk kérésére tejeskávét, tehát latte macchiato fokozta a rizsfelfújt élményét. Érdemes kipróbálni erős feketekávéval is, mivel a rizskochba rakott sok-sok cukor kompenzálja és remek összhangot ad a végeredményhez.