Kávés palacsinta őszibarackrémmel

Nyalánkság, nyalánkság hátán. Itt van az őszibarack-szezon, dobjunk össze hamar egy kávés-barackos palacsintát.
Az aranysárga barackok zamata a nyár hangulatát idézi. Ezúttal a különleges kávés palacsintát töltjük meg vele.
Hozzávaló 6 személyre:
- 75 g liszt
- 25 g hajdinaliszt
- 1,5 ml (negyed teáskanál) só
- 1 felvert tojás
- 200 ml tej
- 15 g (1 evőkanál) olvasztott vaj
- 100 ml erős feketekávé
- napraforgó étolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 6 db érett őszibarack
- 300 ml tejszín
- 15 ml (1 evőkanál) Amaretto likőr
- 225 g mascarpone
- 65 g finomított kristálycukor
- 30 ml (2 evőkanál) porcukor
- Szitáljuk a lisztet és a sót egy keverőtálba. Keverjük simára a tojással, a tej felével és az olvasztott vajjal, és fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet és a kávét.
- Egy 15-20 cm átmérőjű palacsintasütőben forrósítsuk fel az olajat. Merőkanállal merjünk egy adag palacsintatésztát a palacsintasütőbe és süssük 2-3 percig. Fordítsuk meg a palacsintát és süssük a meg a másik oldalát is.
- Az elkészült palacsinták közé tegyünk zsírpapírt/sütőpapírt. Annyi palacsintát süssünk, amennyi a tésztából kitelik.
- A töltelékhez vágjuk félbe és magozzuk ki az őszibarackokat. Vágjuk a barackokat vastagabb szeletekre. A tejszínt az Amarettóval verjük fel fel kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral. Kanalanként keverjük óvatosan a tejszínhabot a mascarponéhoz.
- Tegyünk a palacsintába egy kanál mascarponés krémet és néhány szelet őszibarackot. Hajtogassuk össze a palacsintát és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Ötletek:
Porcukor helyett díszíthetjük Desing öntettel is.
Az őszibarackot és a krémet is kiválthatjuk Desing gyümölcshús töltelékkel.
A palacsintát fedjük le fóliával és tegyük hőálló tálra lassú, forrásban lévő víz fölé. Így a palacsintákat hosszabb ideig melegen tarthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!