Kávéfagyi házilag

Ez kell most nekünk!
Múltkor már összegyűjtöttük nektek a kávés hűsítő kávékoktél receptúrákat, eljött az ideje, hogy most még rátegyünk egy lapáttal gombóccal...
Nincs is annál jobb, mikor a rekkenő hőségben kézbe vesszük a jéghideg kelyhet és abból kanalazgatjuk apránként a tejszínhabbal megspékelt kávéfagyit ,amely egyszerre hűsít és élénkít. Kísérletezhetünk koffeinmentes változatokkal is, ebben az esetben bárki nyugodtan megnyalhatja... és nem kell tartania attól, hogy a koffein miatt túlpörög a hőségben... :-)
Na, de most komolyra fordítva a szót, következzenek az alapanyagok és az elkészítés lépésről lépésre.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 dl presszókávé
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 g szentjánoskenyérliszt
- 2 dl habtejszín
- 25 g szőlőcukor
- 2 db tojássárgája
- pár darab kávészem díszítésnek
Így készítsük el:
Elsőként főzzünk le egy presszókávét. Nem ragaszkodunk az eszpresszóhoz, készüljön úgy, ahogyan Te szoktad, lehetőleg feketén! Utána a tojás sárgáit a cukorral keverjük habosra. A tejszínt és a tejet melegítsük fel, de ne forrjon, csak gőzöljön! Folyamatos kevergetés közben adagoljuk hozzá a szőlőcukrot, majd a szentjánoskenyérlisztet, majd a kávét. Adjuk hozzá a cukros tojássárgáját. Kevergessük egy kicsit és várjuk meg, amíg kihűl. Utána tegyük be a mélyhűtőbe és félóránként kevergessük át.
Ha megkaptuk a várt állagot, máris tálalhatjuk. Akár fagyiskanállal, akár evőkanállal...
Tetejére tehetünk tejszínhabot, némi Desing öntetet, arra pedig díszítésnek pár kávészemet.
Látod?! Még fagyigép sem kellett hozzá!