Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávéfagyi házilag

Kávéfagyi házilag

Ez kell most nekünk!

Kávéfagyi házilag - nyári hűsítők krémje...

Múltkor már összegyűjtöttük nektek a kávés hűsítő kávékoktél receptúrákat, eljött az ideje, hogy most még rátegyünk egy lapáttal gombóccal...

Nincs is annál jobb, mikor a rekkenő hőségben kézbe vesszük a jéghideg kelyhet és abból kanalazgatjuk apránként a tejszínhabbal megspékelt kávéfagyit ,amely egyszerre hűsít és élénkít. Kísérletezhetünk koffeinmentes változatokkal is, ebben az esetben bárki nyugodtan megnyalhatja... és nem kell tartania attól, hogy a koffein miatt túlpörög a hőségben... :-)

Na, de most komolyra fordítva a szót, következzenek az alapanyagok és az elkészítés lépésről lépésre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 dl presszókávé
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 4 g szentjánoskenyérliszt
  • 2 dl habtejszín
  • 25 g szőlőcukor
  • 2 db tojássárgája
  • pár darab kávészem díszítésnek

Így készítsük el:

Elsőként főzzünk le egy presszókávét. Nem ragaszkodunk az eszpresszóhoz, készüljön úgy, ahogyan Te szoktad, lehetőleg feketén! Utána a tojás sárgáit a cukorral keverjük habosra. A tejszínt és a tejet melegítsük fel, de ne forrjon, csak gőzöljön! Folyamatos kevergetés közben adagoljuk hozzá a szőlőcukrot, majd a szentjánoskenyérlisztet, majd a kávét. Adjuk hozzá a cukros tojássárgáját. Kevergessük egy kicsit és várjuk meg, amíg kihűl. Utána tegyük be a mélyhűtőbe és félóránként kevergessük át.

Ha megkaptuk a várt állagot, máris tálalhatjuk. Akár fagyiskanállal, akár evőkanállal...

Tetejére tehetünk tejszínhabot, némi Desing öntetet, arra pedig díszítésnek pár kávészemet.

Látod?! Még fagyigép sem kellett hozzá!