Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kávécsók

Kávécsók

Kávécsók

Desszertajánlónk következik...

Forrósodik a hangulat és remélem nem a globális felmelegedés miatt, hanem azért, mert már tavasz van (ugyebár a kutyák is...), rüggyel tele roskadoznak a faágak, egyre több virág nyílik, kellemes a hőmérséklet. Tervezhetjük a hétvégi kirándulásokat, kiruccanásokat.

Így, ebben a jó hangulatban küldök nektek egy csókot, méghozzá kávécsókot. A recept viszonylag egyszerű, az egész megvan egy óra alatt.

Kávécsók recept - a massza

4 személyre a hozzávalók:

  • 3 tojásból hab
  • 1 csésze feketekávé
  • 30 dkg porcukor (lehet gyümölcscukor is)

A porcukrot és a csésze kávét összekeverjük és sűrű sziruppá főzzük, majd kihűtjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először az egyik felét keverjük össze a kihűlt kávésziruppal, majd ezt követően a másik felével is ugyanígy járunk el.

Ízlés szerint a kész masszához keverhetünk kókuszreszeléket és csokireszeléket...

Vajjal kikent sütőlapra csókokat formázunk a masszából és kiszárítjuk langyos sütőben.

Az elkészült kávécsók, habcsók

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Végül, de nem utolsó sorban segítség a hozzávalókban. A kávé lehet eszpresszó és krémkávé is, legegyszerűbb felhasználni azt, ami otthon amúgy is van. Színezéshez, ízesítéshez használhattok forrócsoki port, sűrűvé és sötétté, egzotikus  négercsókká varázsolja az süteményt...