Georgia 'n Ginger
Hozzávalók 6 személyre:
- 450-500 g szeletelt őszibarack szirupban
- 750 ml erős feketekávé
- 120 ml tejszínhab
- 25 ml/1,5 evőkanál barna cukor
- 1,5 ml/0,25 teáskanál őrölt fahéj
- 1/8 teáskanál (nagyobb csipetnyi) őrölt gyömbér
- narancshéj a díszítéshez
- Szedjük ki a barackokat a szirupból és a kávé felével kb egy percig turmixoljuk össze.
- Tiszta edényben verjük fel a tejszínhabot. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény!
- Tegyünk főzőedénybe 250 ml hideg vizet, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a barackszirupot. Mérsékelt tűzön forraljuk fel, majd egy percig lassú tűzön főzzük.
- Adjuk hozzá az összeturmixolt barackot, a maradék kávét és keverjük alaposan össze. Tejszínhabbal és narancshéjjal tálaljuk.