Epres kávékoktél

Használjuk ki a nyár utolsó perceit és élvezzük a gyümölcsös kávés italok élményét...
Jelentem, megkezdődött augusztus utolsó hete. Habár nem ez a nyár utolsó hete, de a nyáriszüneté mindenképp. Jövő héten tanévkezdés és húzhatjuk az igát vagy kinek hogy, akaszthatjuk nyakunkba az iskolatáskát, magyarul vihetjük reggelente a kölköket suliba...
Éppen ezért kedveskedünk egy kis nyárbúcsúztató, ámbár vidám dalocskával kávés itallal, ami nem más, mint az "epres kávékoktél".
Bizonyára kitalálta mindenki, hogy a főszerep az eperre és a kávéra jutott. Így igaz, de hogy finomat és igazán élvezeteset hogyan tudunk ebből a a remek 2 alapanyagból összegyúrni, az most derül csak ki igazán.
Íme a recept, 2 személyre
Hozzávalók:
- 6 cl Whisky
- hosszú kávé
- jégkása
- tejszín
- 4 szem eper
Shakerben összekeverjük a kávét, a jégkását és a whisky-t.
Az eperszemeket szétpasszírozzuk és a tejszínnel kemény habbá verjük.
Magas falú üvegpoharakba szétosztjuk a jegeskávét és a tetejére merjük az eperhabot. Fokozhatjuk a látványt, ha díszítésnek a pohár szélére egy-egy eperszemet rakunk vagy a habra őrölt fahéjat hintünk.
Javaslat:
ha netán télen kívánnál rá erre a finom, édes finomságra és nem tudsz beszerezni friss epret, akkor alternatívaként szóba jöhet a sűrű eperöntet is. Ezzel nem csupán a hab tetejét díszítheted, hanem gazdagon belekeverheted az italodba is. A hatás fenomenális! :-)