Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Csintalan palacsinta

Csintalan palacsinta

Áfonyás krémsajtos palacsinta
Ami ezúttal egy áfonyás-krémsajtos palacsinta

Kezdjük rögtön a hozzávalókkal (kb. 16 kis palacsintához):

  • 3 tojás
  • 10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb. 1,5 dl tej
  • 15 dkg fagyasztott áfonya
  • kevés kókuszzsír a sütéshez
  • friss áfonya, méz és kókuszcsipsz a tálaláshoz

A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a nádcukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk a tejjel. Végül hozzáforgatjuk az áfonyát (fagyasztott állapotban, nem kell hagyni felengedni!). A masszából serpenyőben, kevés kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk. Áfonyaszemekkel, mézzel és kókuszcsipsszel tálaljuk. Díszítésnek használhatunk öntetet is.

Áfonyás palacsinta kávéval kínálva

Kávéval együtt kínálva igazán elegáns.