Csintalan palacsinta
Kezdjük rögtön a hozzávalókkal (kb. 16 kis palacsintához):
- 3 tojás
- 10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
- 5 dkg nádcukor
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb. 1,5 dl tej
- 15 dkg fagyasztott áfonya
- kevés kókuszzsír a sütéshez
- friss áfonya, méz és kókuszcsipsz a tálaláshoz
A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a nádcukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk a tejjel. Végül hozzáforgatjuk az áfonyát (fagyasztott állapotban, nem kell hagyni felengedni!). A masszából serpenyőben, kevés kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk. Áfonyaszemekkel, mézzel és kókuszcsipsszel tálaljuk. Díszítésnek használhatunk öntetet is.
Kávéval együtt kínálva igazán elegáns.