Cappuccino torta

Gondolnánk, hogy nem lehet fokozni az kávés-édes élményeket... De lehet! Az eszpresszós muffin és a kávés sós keksz recept után következzék egy torta!
A kávét mindenki másképp szereti, így a kávés desszertek terén se várj két egyformát. Van, amibe frissen lefőtt fekete kell, de akad, ami megelégszik az instant kávéval. Vannak köztük édesek és krémesek, de akadnak roppanósan erősek is.
Hozzávalók:
- 250 gramm olvasztott vaj
- 250 gramm barna cukor + 2-3 evőkanál
- 300 gramm liszt
- 1 púpozott kávéskanál sütőpor
- 4 tojás
- 50 gramm apróra vágott és pirított dió
- 200 ml nagyon erős, hűtött kávé
A mázhoz:
- 500 gramm mascarpone
- 2 evőkanál barna porcukor
- kakaópor díszítéshez
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban keverd össze a vajat, a sütőporos lisztet és a cukrot, míg homogén állagú nem lesz. Ezután add hozzá a tojásokat, a diót és a kávé felét, majd ismét keverd el. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süsd 25-30 percig.
A maradék kávét édesítsd a plusz cukorral, és a formából kivett, még meleg tortát locsold meg vele – nem kell az egészet ráönteni. Amíg a sütemény hűl, készítsd el a krémet. A mascarpone-t tedd egy tálba, keverd össze a maradék kávé maradékával, amíg sima és krémes nem lesz. Tedd a mélyhűtőbe dermedni.
Ezután már nincs más dolgod, mint összeállítani a tortát: Vágd félbe, töltsd meg a krémmel, de hagyj a tetejére is. Kész!