Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

CAFFÈ ALLA RUSSA

CAFFÈ ALLA RUSSA

Vodkás kávé recept

Caffé alla Russia

Megjegyzem, hogy cikk írásakor szakad az eső és bár én imádom az esőt, sokakat látok ilyenkor lehangolódni, panaszkodni, hogy 'hej de cudar ez az idő', 'jajj eláztam', 'a fránya enné meg ezt a szürkeséget"...

Caffé alla Russia

Ilyenkor szoktam felajánlani a nagy testvér kedvcsinyáló italával elkészített kávékülönlegességet, ami egyszerre tünteti el a szürkeséget, elfújja fejünk fölül az esőfelhőket és vidámságra ösztökél. Próbáljátok csak ki, nem fogtok csalódni. És biza, még olyanoknak is ízlik eme alkoholos feketemámor, akik amúgy általában nem jutnak tovább némi almás cider kortyintásánál.

Lássuk a medvét!

Összetevő: vodka és...

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • kávétejszín
  • tejszínhab/tejhab
  • 1 dl darált jég
  • 2 cl (legyen 2 evőkanál) minőségi vodka
  • 1 espresso
  • 1 hosszú kávé

A látvány kedvéért üvegpohárba tesszük az eszpresszót és kedvünk szerint édesítjük, akár fahéjjal is fűszerezhetjük. Én a rend kedvéért tradicionális 100% Robusta alapanyagot használtam, így igazán brutálisan jó ízjegyek érvényesülnek. Hozzáadjuk a vodkát, óvatosan hozzátesszük a darált jeget (nehogy eltörjön az üvegpohár). Jól összekeverjük, had elegyedjen. Erre rátöltjük a hosszú kávét. Eme keverékre csorgassuk rá a tejszínt (gyönyörködtető látvány), majd ráküldjük a tetejére a tejszínhabot vagy ízlés szerint a felgőzölt tejhabot. Készen vagyunk! Pár másodpercig gyönyörködjünk benne, majd szívószállal kezdjük el szürcsölni.

Ugye, hogy nem is olyan borús ez a nap?! :-)