Kávéshabcsók pite ropogós tetővel

Az édestészta alapra kávépudingot öntünk, a tetejére pedig habcsók kerül - aranybarna, ropogós lesz a teteje, a belseje pedig lágyan omlós,
pillekönnyű.
6-8 személyre
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 ml/1 evőkanál narancslé
- fél narancs finomra reszelt héja
- 1 tojássárgája
- 75 g vaj
- 15 ml/1 evőkanál porcukor
- 175 g liszt
A töltelékhez:
- 15 g/1 evőkanál vaj
- 4 tojássárgája
- 130 g kristálycukor
- 25 g / 4 evőkanál kukoricaliszt
- 3,5 deci tej
- 30 ml/2 evőkanál őrölt kávé
A habcsókhoz:
- 15 ml/1 evőkanál barnacukor
- 25 g tisztított mogyoró
- 150 ml kristálycukor
- 1,5 ml/negyed teáskanál borkő
- 3 tojásfehérje
1.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szitáljuk át a lisztet és a porcukrot.. Morzsoljuk bele a vajat és gyúrjuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt narancshéjat és a narancslét, keverjük össze az egészet. Csomagoljuk be fóliába és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztalapot egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú gyümölcstorta formába. Takarjuk le fóliával és tegyük ismét hűtőszekrénybe 30 percre.
2.
Szurkáljuk meg villával a tészta felszínét, takarjuk be sütőpapírral és tegyünk rá nehezéket. 15 perc sütés után vegyük le a nehezéket meg a sütőpapírt és süssük tovább 5 percig.
3.
A töltelék elkészítéséhez tegyük a kávét egy tálba. Melegítsünk meg 2,5 deci tejet, de vigyázzunk, ne forrjon fel. Öntsük a meleg tejet a kávéra, hagyjuk 4 percig állni, aztán szűrjük le. Keverjük el a kukoricalisztet a cukorral és a maradék tejjel, adjuk a kávés tejhez. Keverjük el alaposan. 4. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel a keveréket. Amikor sűrű, vegyük le a tűzről. 5. Verjük fel a tojássárgákat. Kisebb adagokban öntsük a kávés krémet a kikevert tojássárgákhoz.és keverjük hozzá a vajat is. Főzzük 3-4 percig. Amikor besűrűsödött, öntsük a tésztára.
4.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel a keveréket. Amikor sűrű, vegyük le a tűzről.
5.
Verjük fel a tojássárgákat. Kisebb adagokban öntsük a kávés krémet a kikevert tojássárgákhoz.és keverjük hozzá a vajat is. Főzzük 3-4 percig. Amikor besűrűsödött, öntsük a tésztára.
6.
A habcsókhoz először verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket a borkővel. Keverés közben kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot.
7.
Kanalazzuk a tojáshabot a töltelék tetejére, de ne simítsuk le. Szórjuk meg a hab tetejét mogyoróval és barnacukorral. Süssük 30-35 percig. Amikor a hab teteje kezd megbarnulni, vegyük ki a sütőből. Tálalhatjuk melegen vagy hűtve.
Ötletek:
A tésztalapot 36 órával korábban is elkészíthetjük. A sütemény azonban a sütés napján le kell fogyasztanunk.