Mentás kávé recept

Én így is szeretem!
Minap olvastam, hogy cseréljük le a kávénkat mentás koktélra vagy teára. Minek? Kérdezem én? A kávét szeretem és szeretem amúgy a mentát is. És nem utolsó sorban a kávét sem véletlenül iszom.
Persze hozzátartozik, hogy egész nyáron mentás limonádét ittunk, olyan mentából, ami a saját kertben termett...
Na, DE! Van egy remek mentás kávé receptem, úgyhogy elő vele, készítsük el! Kóstoljátok meg Ti is, nekem nagyon bejön és tök mindegy, hogy késő nyár van vagy kora tél évszaktól és majdnem hogy napszaktól függetlenül lehet fogyasztani, kellemes felüdülést fog okozni... :-)
Hozzávalók:
- egy kis méz
- tejszínhab
- friss mentalevél
- kávétejszín vagy kávéfehérítő
- őrölt kávé
Elkészítési javallat:
A mentaleveleket apróra daraboljuk és hozzáadjuk a kávéőrleményhez. Ezt az elegyet kotyogósban vagy karos képpel megfőzzük. A friss, forró kávéitalhoz hozzáadjuk a mézet és a kávétejszínt. Kávétejszín helyett használhatunk kávé krémesítőt is. Összekeverjük, majd jól megküldjük a tetejét tejszínhabbal. Díszítésnek mentalevelet tehetünk a csészére/pohárra. Egészségetekre!
És akinek ez nem elég, az csináljon magának csokoládés mentás mocha-t!!!