Mákos piskóta kávés keksszel

Recept következik: a hozzávalók és az elkészítés.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 1 dkg zselatinpor
- 3 evőkanál porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Hozzávalók a díszítéshez:
- 1 dl feketekávé
- 5 dl tej
- 1-1 csomag vaníliás és csokoládés hidegen készíthető pudingpor
- 15 dkg háztartási keksz
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd a liszttel és a sütőporral összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd masszába forgatjuk, végül a mákot is belekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 C) körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, a krémbe keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük. Azután a hűtőbe tesszük dermedni. a hidegen készíthető vaníliapudingot 3 dl tejjel kikeverjük. Másik edényben a csokoládépudingot 2 dl tejjel és a kávéval simára keverjük. Amikor a sütemény tetején a vaníliáskrém megszilárdult, a tetejére a vaníliás és a kávés-csokoládés pudingba mártott háztartási kekszeket felváltva rárakosgatjuk.
:-)