Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Mákos piskóta kávés keksszel

Mákos piskóta kávés keksszel

Recept következik: a hozzávalók és az elkészítés.

Mákos piskóta kávés keksszel - recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 dkg zselatinpor
  • 3 evőkanál porcukor
  •  3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 dl feketekávé
  • 5 dl tej
  • 1-1 csomag vaníliás és csokoládés hidegen készíthető pudingpor
  • 15 dkg háztartási keksz

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd a liszttel és a sütőporral összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd masszába forgatjuk, végül a mákot is belekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 C) körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, a krémbe keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük. Azután a hűtőbe tesszük dermedni. a hidegen készíthető vaníliapudingot 3 dl tejjel kikeverjük. Másik edényben a csokoládépudingot 2 dl tejjel és a kávéval simára keverjük. Amikor a sütemény tetején a vaníliáskrém megszilárdult, a tetejére a vaníliás és a kávés-csokoládés pudingba mártott háztartási kekszeket felváltva rárakosgatjuk.

:-)