Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kávés palacsinta őszibarackrémmel

Kávés palacsinta őszibarackrémmel

Nyalánkság, nyalánkság hátán. Itt van az őszibarack-szezon, dobjunk össze hamar egy kávés-barackos palacsintát.

Kávés palacsinta őszibarackkrémmel

Az aranysárga barackok zamata a nyár hangulatát idézi. Ezúttal a különleges kávés palacsintát töltjük meg vele.

Hozzávaló 6 személyre:

  • 75 g liszt
  • 25 g hajdinaliszt
  • 1,5 ml (negyed teáskanál) só
  • 1 felvert tojás
  • 200 ml tej
  • 15 g (1 evőkanál) olvasztott vaj
  • 100 ml erős feketekávé
  • napraforgó étolaj a sütéshez

Kávés palacsinta recept

A töltelékhez:

  • 6 db érett őszibarack
  • 300 ml tejszín
  • 15 ml (1 evőkanál) Amaretto likőr
  • 225 g mascarpone
  • 65 g finomított kristálycukor
  • 30 ml (2 evőkanál) porcukor

Jeges habkrém alap - recept

  1. Szitáljuk a lisztet és a sót egy keverőtálba. Keverjük simára a tojással, a tej felével és az olvasztott vajjal, és fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet és a kávét.
  2. Egy 15-20 cm átmérőjű palacsintasütőben forrósítsuk fel az olajat. Merőkanállal merjünk egy adag palacsintatésztát a palacsintasütőbe és süssük 2-3 percig. Fordítsuk meg a palacsintát és süssük a meg a másik oldalát is.
  3. Az elkészült palacsinták közé tegyünk zsírpapírt/sütőpapírt. Annyi palacsintát süssünk, amennyi a tésztából kitelik.
  4. A töltelékhez vágjuk félbe és magozzuk ki az őszibarackokat. Vágjuk a barackokat vastagabb szeletekre. A tejszínt az Amarettóval verjük fel fel kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral. Kanalanként keverjük óvatosan a tejszínhabot a mascarponéhoz.
  5. Tegyünk a palacsintába egy kanál mascarponés krémet és néhány szelet őszibarackot. Hajtogassuk össze a palacsintát és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Ötletek:

Porcukor helyett díszíthetjük Desing öntettel is.
Az őszibarackot és a krémet is kiválthatjuk Desing gyümölcshús töltelékkel.
A palacsintát fedjük le fóliával és tegyük hőálló tálra lassú, forrásban lévő víz fölé.  Így a palacsintákat hosszabb ideig melegen tarthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!