Kávécsók

Desszertajánlónk következik...
Forrósodik a hangulat és remélem nem a globális felmelegedés miatt, hanem azért, mert már tavasz van (ugyebár a kutyák is...), rüggyel tele roskadoznak a faágak, egyre több virág nyílik, kellemes a hőmérséklet. Tervezhetjük a hétvégi kirándulásokat, kiruccanásokat.
Így, ebben a jó hangulatban küldök nektek egy csókot, méghozzá kávécsókot. A recept viszonylag egyszerű, az egész megvan egy óra alatt.
4 személyre a hozzávalók:
- 3 tojásból hab
- 1 csésze feketekávé
- 30 dkg porcukor (lehet gyümölcscukor is)
A porcukrot és a csésze kávét összekeverjük és sűrű sziruppá főzzük, majd kihűtjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először az egyik felét keverjük össze a kihűlt kávésziruppal, majd ezt követően a másik felével is ugyanígy járunk el.
Ízlés szerint a kész masszához keverhetünk kókuszreszeléket és csokireszeléket...
Vajjal kikent sütőlapra csókokat formázunk a masszából és kiszárítjuk langyos sütőben.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Végül, de nem utolsó sorban segítség a hozzávalókban. A kávé lehet eszpresszó és krémkávé is, legegyszerűbb felhasználni azt, ami otthon amúgy is van. Színezéshez, ízesítéshez használhattok forrócsoki port, sűrűvé és sötétté, egzotikus négercsókká varázsolja az süteményt...