Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lö müssz... Kávé mousse

Lö müssz... Kávé mousse

Ahogyan ez várható volt, nagy rajongója vagyok a kávés desszerteknek...

Nagy rajongója vagyok a kávés desszerteknek - a kávés sütemény, a kávés muffin és a csokoládés-kávés szarvasgomba csak egy a sok kedvenc csemegém közül.

Szeretem a csokoládéhabot is, de a kávéhab olyan eleganciát sugároz, amellyel méltóképpen lehet befejezheti az étkezést - és a mostani recept olyan egyszerű, hogy az ünnepek alatt ez lesz a befutó!

Coffee Mousse - azaz kávéhab desszert

Kiváló minőségű instant kávét kell felhasználnunk - a tojásokkal együtt -, hogy a desszert látványos legyen és ha vegetáriánus vagy akkor mindenképpen ehhez megfelelő zselatint kell beszerezni, mivel zselatint fogunk használni a hab elkészítéséhez.

Ezek a pici pohárnyi kávéhabok vagyis a mousse-ok is tökéletesek lennének, ha az ünnepi időszakban készülnének, de akár 24 órával korábban elkészíthetők, így mesés karácsonyi vagy újévi csemege lehet. Az ünnepi reggeli mellé is kiváló választás.

Ne felejts el kiváló minőségű instant kávét, tejszínhabot, tojás és a csokoládét használni. Cserébe egy varázslatos, zamatos kávédesszert főzete a jutalom!

És itt van egy aranyos, pörgős lány és persze a videója:

Tehát akkor, a hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • 150g barnacukor
  • 4 zselatinlevél, hideg vízbe áztatva
  • 2 evőkanál instant kávé, 2 evőkanál forró vízzel keverve
  • 3 evőkanál kávélikőr, opcionális
  • 110 ml forró víz
  • 220 ml tejszínhab, keményre felvertre
  • 6 evőkanál habtejszín
  • csokoládé díszítéshez

Elkészítési javallat:

Verd fel a tojások sárgáját és a cukrot, amíg világos krémes nem lesz. Egy külön tálban kemény habbá verjük tojásfehérjét.

Vedd ki a zselatinleveleket a vízből és nyomd ki a felesleges nedvességet, majd tedd egy tálba a kávéval, a kávélikőrrel és a forró vízzel együtt. Jól keverjük össze, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

Keverd össze a kávékeveréket a tojássárgájával, majd add hozzá a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt, felváltva a kettőt, egy nagy fém kanál segítségével finoman adagolva.

Kanalazd a habot kis üvegtálakba és hagyd a hűtőben legalább 1 órán át állni. A tetejére tejszínhabot tehetünk és csokireszeléket szórhatunk díszítésnek.

Barátunk is bejelentkezett e témára:

A kávé mousse egy könnyű és krémes kávéalapú desszert, amely tökéletes választás lehet, ha valami finomat szeretnél elkészíteni. Itt van egy egyszerű recept, hogyan készítheted a kávé mousset:

Hozzávalók:

- 2 evőkanál instant kávépor
- 2 evőkanál forró víz
- 1/2 csésze cukor
- 1 csésze hideg víz
- 1 csésze habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)

Elkészítés:

1. Keverd össze az instant kávéport és a forró vizet egy kisebb tálban, amíg a kávé teljesen feloldódik. Hagyd hűlni.

2. Készíts egy karamellt: Egy közepes lábasban olvasszad fel a cukrot közepes lángon. Ne keverd meg, hanem egyszerűen rázzad vagy mozgassad a lábast, hogy az egész cukor elolvadjon. Amikor a cukor teljesen megolvadt és szép aranybarnává vált, vedd le a tűzről.

3. Lassan öntsed a karamellt a kávéhoz, óvatosan keverd el. Óvatos legyél, mivel a karamell nagyon forró lehet.

4. Add hozzá a hideg vizet a kávé-karamell keverékhez, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A habtejszínt verd fel egy másik tálban közepes vagy kemény habbá. Ha szeretnéd, adj hozzá vanília kivonatot a habtejszínhez.

6. Keverd össze a kihűlt kávé-karamell keveréket a felvert habtejszínnel óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.

7. Tedd a kávé mousset poharakba vagy tálakba, majd hűtsed le legalább 1-2 órán keresztül a hűtőszekrényben, hogy a desszert szilárdabbá váljon.

8. Tálalás előtt díszítsed a kávé mousset tejszínhabbal, kakaóporral vagy kávébabokkal.

Ez a kávé mousse remek desszert, különleges alkalmakra vagy akár egy egyszerűbb, de izgalmas kávészünetre is. Élvezd ezt a krémes és kávés ínyencséget! :-)