Karib kávé

A Karib tenger kalózai, ha éppen nem rumot ittak tisztán, akkor ezt a kávékoktélt fogyasztották nagy előszeretettel...
A friss kávé, a sötét rum és a kávélikőr tökéletes kombinációja. Ez a krémes koktél elrepíthet minket a karibi éjszakába.
Ha sötét rumot használunk és nem világosat, az természetes módon fog harmonizálni a jó erős kávé ízével. Ha kísérletezni akarunk, akkor használhatunk valamilyen fűszeres rumot is, hogy még inkább átérezzük a karibi bizsergést.
Hozzávalók:
- Csokoládé
- Tejszínhab
- 1 csésze frissen lefőzött kávé
- 15 ml kávélikőr
- 45 ml sötét rum
1 lépés - A kávé elkészítése
Főzzük le a kávét az általunk kívánt módon, de mindenképpen erős italt készítsünk.
2. lépés - Bolondítsuk meg!
Adjuk hozzá a sötét rumot és a likőrt, majd keverjük össze.
3. lépés - Díszítés
Tegyünk a koktél tetejére tejszínhabot és egy kis csokoládéreszeléket, hogy a karibi világ hangulatát idéző, zamatos italt kapjunk.
Meleg nyári estékhez, kerti partikhoz illik ez a trópusi, forró kávéital.