Jeges, tengeri, sós kávé

Ismeritek a népmesét, miszerint úgy szeretem édesapámat, mint emberek levesben a sót... "Határozottan hiszek abban, hogy egy csipetnyi só szinte mindent jobbá tesz."
Érdemes kipróbálni ezt a korántsem hétköznapi kávékülönlegességet, ami nem más mint mint édes feketekávé tejszínnel és tengeri sóval ízesítve.
A só az ízek erősítésének csodálatos szuperhatalmával rendelkezik. Az édes dolgok édesebbek lesznek. A gazdag ételek gazdagabbak lesznek. A só minden étel kedvence. Ha megfelelően használjuk, a legjobb eredményt hozhatjuk ki.
Gondolj a csokoládéval borított perecre. Vagy a mézeskalácsra. Vagy karamellás pattogatott kukoricára. Mindegyikük tartalmaz sót, mert tökéletes katalizátora az édességnek.
És ez alól a kávé sem kivétel.
Hozzávalók 2 főre a kávéhoz:
- 2 csésze erős, jéghideg kávé
- 4 evőkanál barna cukor
Hozzávalók sóhabhoz:
- 4 evőkanál tejszínhab
- 2 csipet tengeri só
- 1 teáskanál fehér cukor
- 1 csipetnyi kakaópor
Elkészítési javaslat:
Egy csésze kávéban oldjuk fel a barna cukrot. Nem lesz könnyű, hiszen a kávé hideg. Türelmesen kevergessünk. Ha elolvadt, külön edényben keverd össze a tengeri sót, fehér cukrot, tejszínhabot. Kevergesd, amíg habos marad, de még nem folyik. Öntsd a kávét 2 felé, és lassan tedd a tetejére a sós habkrémet. Tetejét szórd meg kakaóval. Fogyasztás előtt keverd össze a habot a kávéval.
Fontos! Ha csak asztali só áll rendelkezésre tengeri só helyett, akkor csak fele annyi mennyiséget használj fel!
Az eredmény az ízek világos egyensúlya, ami így több mint egy hétköznapi kávé: a végeredmény egy pikáns kávékoktél. Íme: