Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Jamaikai feketekávé

Jamaikai feketekávé

Több, alkohollal készült kávéreceptet is ismerünk, egyik jobban, másik kevésbé népszerű. Az alábbi klasszikusnak számító recepttel ismerkedhetünk meg, amely segítségével felfedezhetjük az alkohollal készített kávé varázsát.

Jamaikai feketekávé recept

Ehhez a kávéhoz csak nagyon kevés alkoholt kell használnunk.

8 személyre hozzávalók:

  • 1 db citrom és 2 db narancs vékony szeletekre karikázva
  • 1,5 liter feketekávé
  • 45 ml rum
  • 85 g porcukor
  • 8 citromszelet a tálaláshoz
  1. Tegyük a citromot és a narancsot főzőedénybe, öntsük rá a kávét. Melegítsük meg.
  2. Mielőtt a kávé forrni kezd, adjuk hozzá a cukrot és a rumot, alaposan keverjük meg, hogy a cukor megolvadjon. Vegyük le a tűzről.
  3. Mielőtt kihűlne, öntsük a kávét csészékbe. Citromkarikával díszítsük.

 

  1. Jamaikai feketekávé recept

Ötletek:
Normál erősségű kávét használjunk. Bármilyen pörkölésű kávé megfelel, de a közepes a legjobb, mivel ennél jobban érvényesül a citrusok és a rum íze, mint a sötét pörkölésű kávénál.