Jamaikai feketekávé

Több, alkohollal készült kávéreceptet is ismerünk, egyik jobban, másik kevésbé népszerű. Az alábbi klasszikusnak számító recepttel ismerkedhetünk meg, amely segítségével felfedezhetjük az alkohollal készített kávé varázsát.
Ehhez a kávéhoz csak nagyon kevés alkoholt kell használnunk.
8 személyre hozzávalók:
- 1 db citrom és 2 db narancs vékony szeletekre karikázva
- 1,5 liter feketekávé
- 45 ml rum
- 85 g porcukor
- 8 citromszelet a tálaláshoz
- Tegyük a citromot és a narancsot főzőedénybe, öntsük rá a kávét. Melegítsük meg.
- Mielőtt a kávé forrni kezd, adjuk hozzá a cukrot és a rumot, alaposan keverjük meg, hogy a cukor megolvadjon. Vegyük le a tűzről.
- Mielőtt kihűlne, öntsük a kávét csészékbe. Citromkarikával díszítsük.
Ötletek:
Normál erősségű kávét használjunk. Bármilyen pörkölésű kávé megfelel, de a közepes a legjobb, mivel ennél jobban érvényesül a citrusok és a rum íze, mint a sötét pörkölésű kávénál.