Friss mogyorós kávé
Vigyázat! Nyomokban diót és mogyorót tartalmaz!
Kérem szépen így is lehet.
Leszüreteljük a fáról bokorról a mogyorót, gondosan kiszárítjuk, ezt követően szakszerűen megtörjük.
Az egész mogyorószemeket a megfelelően kiválasztott frissen pörkölt kávészemekkel, továbbá a fűszerekkel együtt a turmixgépbe darálóba töltjük és a kívánt finomságúra őröljük.
Az őrleményt kávéfőzőbe töltjük és lefőzzük az mogyoróillatos, mogyoróaromás, mogyoróízű kávékölteményünket. Szükség szeint fahéjjal turbózzuk fel... :-)
Barátunk ehhez a témához is lelkesen hozzászól:
A friss mogyorós kávé egy ízletes ital, amely kávé és mogyoró ízét kombinálja. (ki gondolta volna... :-)) Készítéséhez szükséged lesz néhány alapanyagra és egy kávéfőzőre vagy kotyogósra. Itt van egy egyszerű módja annak, hogyan készíts friss mogyorós kávéitalt:
Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál őrölt kávé (válassz minőségi kávét)
- 1 evőkanál darált mogyoró
- Friss tej vagy tejhelyettesítő (pl. mandulatej vagy mogyorótej)
- Cukor vagy édesítőszer (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Készítsd el a kávét: Főzd le a kávét a kávéfőzőben vagy kotyogósban a szokásos módon. Használd az ajánlott mennyiségű kávét a vízmennyiséghez.
2. Közben őröld meg a mogyorót: Daráld meg a mogyorót finomra. A legjobb, ha friss mogyorót használsz, de előre darált mogyoró is megfelelő lehet.
3. Vedd ki a kész kávét a főzőből vagy kotyogósból és öntsd egy bögrébe.
4. Keverd hozzá az őrölt mogyorót a friss kávéhoz. Alaposan keverd el, hogy a mogyoró íze jól érvényesüljön.
5. Adj hozzá tejet vagy tejhelyettesítőt ízlés szerint. Adj hozzá cukrot vagy édesítőszert is, ha szükséges.
6. Ízlés szerint díszítsd az italt például tejszínhabbal vagy egy kevés hozzáadott mogyoróval a tetején.
7. Szolgáld fel az italt még melegen és élvezd a friss mogyorós kávé ízét.
Ez egy ízletes és különleges ital, amelyet bármikor elkészíthetsz otthon. A mogyoróval való kombináció egyedülálló és különleges ízvilágot teremt a kávéban. Próbáld ki, és élvezd a friss mogyorós kávé ízét!