Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Francia Toddy

Francia Toddy

Az alábbiakban egy nagyon régi francia recepttel ismerkedhetünk meg. Ezt a cukorral ízesített kávét állítólag Flaubert is szívesen fogyasztotta.

2 személyre a hozzávalók:

  • 120 ml Calvados
  • 50 ml barackpálinka
  • 20-30 g cukor, ízlés szerint
  • 30 ml erős feketekávé
  • 25 ml tejszín
  1. Lassú tűzön óvatosan melegítsük meg a Calvadost a barackpálinkával, majd töltsük át egy üvegkancsóba.
  2. Keverjük el a cukrot a kávéban és adjuk a Calvadosszal elkevert pálinkához. Keverjük össze.
  3. Közvetlenül keverés után töltsük az italt poharakba és adjuk hozzá a tejszínt. Ne kavargassuk, hanem igyuk meg és élvezzük.

Ötletek:
A Francia Toddyt elkészíthetjük tejszín nélkül is, illetve a Calvadost helyettesíthetjük poire-ral (körtepálnkával) is.