Kávé fokhagymából
Egy japán kávézótulaj fedezte fel még évekkel ezelőtt, de csak mostanában fejlesztette tökélyre.
Simotai Jokimoto sült fokhagymás steaket készített, pontosabban szólva égetett oda. Az akkor megperzselődött és kiszáradt fokhagymát kíváncsiságból összemorzsolta, majd forró vízzel felhígította. Ő maga is meglepődött az eredményen: kávészerű ital keletkezett a hagymából. Ízre, zamatra, aromára és küllemre is a hagyományos kávéra hasonlít, persze némi pikantériával. És ami a legjobb az egészben, hogy a koffeinre érzékenyek is ihatják az így elkészült fokhagyma kávét!
A fokhagyma kávé tökéletesített receptjét le is védette, az elektromos kemencében sütött fokhagyma hűtés után kerül összetörésre és kicsöpögtetésre. A kellő hőmérséklet és eljárás során nagyon finom alapanyag keletkezik, ami megtévesztően hasonlít a klasszikus kávéitalra.
Nagy kedvet kaptunk hozzá, ki is próbáljuk!