Feketekávés sós keksz recept

Mikor a kedvenc ízek összeforrnak... Figyelem! Ez nem gyerekeknek való édesség!
Hozzávalók:
- 225 gramm édes csokoládé
- 6 teáskanál vaj
- 2 evőkanál instant kávépor
- 1/3 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 3/4 csésze cukor
- 1 teáskanál vanília
- 1 evőkanál tengeri só
Így készítsd el:
Vízgőz fölött olvaszd meg a csokoládét, a vajat és a kávéport, keverd homogénre, majd tedd félre hűlni. A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze egy tálban, egy másikban pedig a tojásokat, a cukrot és a vaníliát. Ez utóbbihoz add hozzá a meghűlt csokis masszát, majd forgasd bele a lisztes keveréket. Tedd a hűtőbe 1-2 órára. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, béleld ki a tepsit sütőpapírral, majd halmozd rá a tésztát kerek, lapos formákban. 10-12 percig süsd. Kész is!
Ötletek:
Instant kávé helyett megpróbálhatod kihűtött eszpresszó kávéval is.
Jó étvágyat kívánunk!