Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Feketekávés sós keksz recept

Feketekávés sós keksz recept

Mikor a kedvenc ízek összeforrnak... Figyelem! Ez nem gyerekeknek való édesség!

Hozzávalók:

  •     225 gramm édes csokoládé
  •     6 teáskanál vaj
  •     2 evőkanál instant kávépor
  •     1/3 csésze liszt
  •     1 teáskanál szódabikarbóna
  •     2 tojás
  •     3/4 csésze cukor
  •     1 teáskanál vanília
  •     1 evőkanál tengeri só

Sós-kávés keksz recept - Csak felnőtteknek!

Így készítsd el:

Vízgőz fölött olvaszd meg a csokoládét, a vajat és a kávéport, keverd homogénre, majd tedd félre hűlni. A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze egy tálban, egy másikban pedig a tojásokat, a cukrot és a vaníliát. Ez utóbbihoz add hozzá a meghűlt csokis masszát, majd forgasd bele a lisztes keveréket. Tedd a hűtőbe 1-2 órára. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, béleld ki a tepsit sütőpapírral, majd halmozd rá a tésztát kerek, lapos formákban. 10-12 percig süsd. Kész is!

Ötletek:

Instant kávé helyett megpróbálhatod kihűtött eszpresszó kávéval is.

Jó étvágyat kívánunk!

Kávés-tengerisós keksz recept - Csak felnőtteknek!