Csokoládés jegeskávé

Hideg-jeges és édes... pont amire most szükségem van...
Nyári gyönyörök netovábbja, kedvenc ízek orgiája. Fogalmazhatnánk így is, de mondhatjuk azt is, ha valami finomsággal szeretnénk magunkat hűteni és egyben élénkíteni, akkor az egyik legkiválóbb alternatíva erre a csokoládés jegeskávé.
Nem csupán jég, csoki és kávé, de ettől még könnyedén és gyorsan elkészíthető. Ejtsük ámulatba a többieket és szervírozzunk barista megszégyenítő látványos és ínycsiklandozó italkülönlegességet.
Íme a hozzávalók:
- csoki (a legfontosabb)
- tejszínhab
- 2 adag hosszú kávé
- 1 evőkanál cukor
- 2 gombóc csokifagyi
- jég
És íme a csokis jegeskávé elkészítésének módja:
A csokifagyit a cukorral és a forró kávéval lazán összekeverjük. Mondhatni elegyítjük. :-) A poharakba jeget rakunk és a kávés fagyit rákanalazzuk. Tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszítve kínáljuk.
Egészségetekre!
Ötlet:
Természetesen el lehet készíteni koffeinmentes kávéval, instant capuccinoból vagy akár forrócsokival is!