Chocolate Mocha Latte

Mondhatnánk erre az olasz édes kényeztető finom italra, hogy csokis tejeskávé, de többről van szó...
Nem csupán egy olaszos hangzás jelenti a különbséget. Hanem az elkészítés módja.
Azok, akik a kávé tisztaságára esküsznek rossz véleménnyel vannak a szirupokról, mondván, azok teljesen tönkreteszik az ital valódi ízét. De vajon ellen tudnak-e állni egy olyan míves finomságnak, mint a Chocolate Mocha Latte?
Egyes Baristák ugyan nem tartják sokra ezt a krémes lattéból és csokoládéból álló finomságot, ám nem érdemes rájuk hallgatni: igazán élvezetes italról van szó és bárki, akinek elkészítjük, ugyanezt fogja gondolni. Sőt, megnyalja utána mind a 10 ujját!!!
Hozzávalók:
- 5 g (1 teáskanálnyi) kakaópor, csokipor vagy csokoládéöntet
- 2,5 dl (1 bögre) felfőzött tej
- Eszpresszó kávé
Most pediglen lépésről lépésre az elkészítése:
1. lépés - Az eszpresszó kávé lefőzése
Egy tökéletes eszpresszó kávéra lesz szükségünk. Az alapanyag adott itt és itt. Ha profi módon történő elkészítéséhez kövesd az alábbi presszókávé készítési folyamatot.
2. lépés - A csokoládé hozzáadása
Tegyük a csokoládéport vagy csokiöntetet a a csésze aljára. Erre önjük majd a kávét.
3. lépés - A tej habosítása
Öntsünk 2,5 dl hideg tejet egy hideg kancsóba, majd gőzöljük és habosítsuk fel. Ha nem tudod, hogyan kell, akkor segítünk neked, nézd meg itt.
4. lépés - Az eszpresszó kitöltése
Öntsük a kávét a csészébe (vagy bögrébe), egyenesen a rá a csokira.
5. lépés - A tej hozzáadása
Készítsük el a felgőzölt tejhab és kávé megfelelő elegyét.
Kész is van egy csodálatos kávéköltemény. Édes-habos és érzéki. Lassan kortyolgatva ízlelőbimbóink jóvoltából kellemes gondolatok öntik el a testet, a finom kávé pedig felpezsdíti szervezetünket.
Érdemes a receptet koffeinmentes kávával is elkészíteni. Ebben az esetben felpörgetni nem fog, de így nyugodt szívvel lehet bárkinek ajánlani.
Barátunk, eme ínycsiklandozó italhoz eme gondolatokat fűzte hozzá:
A Chocolate Mocha Latte egy kávéital, amelynek alapja az eszpresszó, a tejszín és a csokoládé. Ez az ital kiváló választás lehet, ha szereted a gazdag és krémes kávékombinációkat. Íme néhány vélemény és szempont a Chocolate Mocha Latte-ról:
1. Íz: Az íze gazdag és intenzív. Az eszpresszó erőteljes kávéízt ad, amelyet a csokoládé édes és krémes íze kiegészít. A tejszín pedig tovább emeli az ital sűrűségét és krémességét.
2. Édesítés: A Mocha Latte általában édesítve van, ami tovább fokozza az ízét. Az édesítőszert vagy cukrot azonban személyes ízlésed szerint hozzáadhatod, hogy pontosan olyan édes legyen, amilyennek szereted.
3. Tej: A tej típusa is változhat. Lehet sima tejszín, növényi alapú tej (például mandula- vagy szójatej), vagy akár tejhab is.
4. Hőmérséklet: A Mocha Latte-t általában forró italként szolgálják fel, de nyáron is elkészítheted jéggel hűtve, mint egy hideg Mocha.
5. Díszítés: A Mocha Latte-t gyakran díszítik tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral.
6. Koffein: Az eszpresszót tartalmazó Mocha Latte koffeintartalma a kávé típusától és mennyiségétől függ. Tehát, ha érzékeny vagy a koffeinre, érdemes figyelni az elfogyasztott mennyiségre.
Összességében a Chocolate Mocha Latte egy ínycsiklandó és élvezetes kávéital, amely ideális választás lehet, ha egy kis luxust és édességet keresel a reggeled vagy bármely más időpont alkalmával. Érdemes kipróbálni, ha szereted a csokoládét és a kávét, mivel ezek az ízek remekül kombinálódnak ebben az italban.