Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Café de Olla kávé recept

Café de Olla kávé recept


Café de Olla - Mexikói kávé recept

Ezt a kávét Mexikóban fatüzelésű tűzhelyen, nagy mennyiségben, az olla nevű, agyagból készült mexikói edényben főzik.

olla mexikói főzőedény

4 személyre a hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 150 g barnacukor
  • 5 ml melasz
  • 1 db kisebb fahéjrúd
  • ánizsmag (elhagyható)
  • 50 g sötét pörkölésű, közepesen finomra őrölt kávé

1. Tegyük a vizet, a cukrot, a melaszt, a fahéjat és az ánizsmagot egy főzőedénybe és lassú tűzön forraljuk fel.
2.- Keverjük alaposan össze, hogy a melasz és cukor elolvadjon.
3. Amikor felforrt, öntsük hozzá a kávéőrleményt, vegyük le az edényt a tűzről és fedő alatt haygjuk öt percig állni. Szűrjük át agyagbögrékbe és azonnal szolgáljuk fel. Ízlés szerint adjunk hozzá még néhány szem ánizst.

Agyag kávéscsésze - ebből igazi a Café de Olla

Ötletek:

Lehetőség szerint ne használjunk nagyon sötétre pörkölt kávét, mert a cukor és a melasz íze nem érvényesül.