Készülünk a nyárra: így készül a bécsi jegeskávé

Az osztrák főváros kedvenc jeges itala következik.
Ha 4 főre szeretnénk szervírozni, akkor nem kell hozzá más, mint
- 2 dl habtejszín
- 4 adag eszpresszó
- cukor
Elkészítés:
A habtejszínt keményre felverjük, hozzáadunk némi cukrot, majd kettéosztjuk.
Az egyik felét betesszük betesszük a mélyhűtőbe és félig megfagyasztjuk és erre ráöntjük a lehűtött eszpresszó kávét. Ezt visszatesszük a mélyhűtőbe és megfagyasztjuk.
Szervírozás előtt feldaraboljuk, kehelybe tesszük és a maradék tejszínhabot elosztjuk a poharak tetején. A habot díszíthetjük fahéjjal, csokiporral, netán öntettel.
Kellemes jéghideg frissítőnk lesz télen-nyáron, évszaktól függetlenül.