Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Készülünk a nyárra: így készül a bécsi jegeskávé

Készülünk a nyárra: így készül a bécsi jegeskávé

Az osztrák főváros kedvenc jeges itala következik.

Bécsi jegeskávé recept

Ha 4 főre szeretnénk szervírozni, akkor nem kell hozzá más, mint

  • 2 dl habtejszín
  • 4 adag eszpresszó
  • cukor

Elkészítés:

A habtejszínt keményre felverjük, hozzáadunk némi cukrot, majd kettéosztjuk.

Az egyik felét betesszük betesszük a mélyhűtőbe és félig megfagyasztjuk és erre ráöntjük a lehűtött eszpresszó kávét. Ezt visszatesszük a mélyhűtőbe és megfagyasztjuk.

Szervírozás előtt feldaraboljuk, kehelybe tesszük és a maradék tejszínhabot elosztjuk a poharak tetején. A habot díszíthetjük fahéjjal, csokiporral, netán öntettel.

Kellemes jéghideg frissítőnk lesz télen-nyáron, évszaktól függetlenül.