Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Angol diós-karamellás latte

Angol diós-karamellás latte

Édes élvezet - ha éppen nem a szokásos kávénkat fogyasztjuk el, akkor érdemes kipróbálni a következő receptet.

Az olasz eszpresszó és az angol karamell tökéletes harmóniája egyesül ebben az italban.

Angol diós-karamellás latte recept

Hozzávalók:

  • Egy kevés angol karamellszirup, amit mi jelen esetben karamell öntettel helyettesítettünk
  • Egy adag presszókávé
  • 2,8 dl tej
  • Ha karamell öntettel dolgozunk, akkor darált dióbél

Karamellöntet

Elkészítési javallat:

  1. lépés - Öntsünk egy kevés szirupot/karamell öntetet a bögre aljára.
  2. lépés - Főzzük le az eszpresszó kávét és öntsük a szirupra/öntetre. Jól keverjük össze.
  3. lépés - Habosítsuk fel a tejet. Ha készen van a tejhab, akkor öntsük a kávéra.
  4. lépés - Kóstoljuk meg, hogy elég szirup/öntet van-e az italban.
  5. lépés - Ha öntettel dolgoztunk akkor egy teáskanál darált diót szórjuk az italba és keverjük el.

Az eredmény, egy igazi édes élvezet!

Karamellöntet a habon