A kávé megvéd a 2-es típusú cukorbetegség ellen

Szisztematikus meta-analízissel történő vizsgálati eredmény.
A JAMA Internal Medicine szerint minden egyes csésze kávé elfogyasztásával 7 százalékkal csökkentjük annak esélyét, hogy 2-es típusú diabétesz alakuljon ki.
A vizsgálatban kávé, koffeinmentes kávé és teafogyasztást hasonlítottak össze a 2. típusú cukorbetegség kialakulásával összefüggésben.
Nagy mennyiségű, 1966. és 2009. között keletkezett a témában releváns tanulmányokat gyűjtöttek össze és szűrték megadott kulcskifejezések alapján.
Ennek eredményeként lehetett leszűrni, hogy a kávéfogyasztók körében mérhetően kisebb a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
A tanulmány rámutatott, hogy a koffeinmentes kávé és a tea is hasonlóan a koffeines kávéhoz, jó hatással van szervezetünkre és úgyszintén csökkenti a 2. típusú cukorbetegség kialakulását.
Nos ez mindenképpen jó hír a rendszeres kávéfogyasztók számára és mi is csak buzdítani tudunk mindenkit, hogy a mértékkel, de rendszeresen kávézók nem csupán pillanatnyi élményt szereznek a forró fekete kortyolgatásával, hanem ezzel egészségük megőrzésében is jelentős lépést tesznek.